EntertainmentNews

Uitdagings aan eie bas deel van hul kunsreise

.

Promosie
Uitdagings in hul persoonlike lewens het die kunsreise van Lizette Visser en Dieter Wüst gevorm ter voorbereiding vir hul deelname aan Solo Studios 2023.
Dié jaarlikse kunsnaweek in die Riebeekvallei vind plaas vanaf 18 -20 Augustus 2023 (oor minder as 10 dae).

Kunstenaars met uiteenlopende agtergronde werk onverpoos aan hul kreatiewe skeppings om hulle uitstallings en installasies gereed te kry vir hierdie geleentheid. Onder die deelnemende ateljee-kunstenaars is twee individue wat uitstaan vir hul unieke reise en vasberadenheid om hul persoonlike struikelblokke te oorkom: Lizette Visser en Dieter Wüst.

The Tree – Lizette Visser

Lizette Visser se pad is geteken deur deursettingsvermoë en ‘n passie vir kreatiewe uitdrukking. Sy is grootgemaak naby die rustende vulkaan Geitsi Gubib in Namibië en beskryf haar jeug as een van vryheid en oop ruimtes. Haar vader, wat as ‘n stokperdjie uitstekend kon skilder, het die grondslag gelê vir haar latere belangstelling in die boubedryf. Sy het huise ontwerp en gebou, en haar liefde vir materiale soos beton en staal het haar in die rigting van beeldhouwerk gestuur. Haar beeldhouwerk “Living in captivity” toon ‘n samelewing agter staaldrade, ‘n simbool van mense wat in sosiale beperkings gevang is.

Living in captivity – Lizette Visser

Visser se kunsreis het voor haar aankoms in die Riebeekvallei in 1996 begin. Sy het vroeër ‘n galery op Yzerfontein bedryf en kleiner abstrakte werke geskilder. Maar dit was die Covid-19-pandemie wat haar pas weer op die kunsbaan gesit het. Die inperkingstyd het haar die geleentheid gegee om opnuut op haar kuns te fokus. As ‘n kunstenaar werk sy met verskeie media om abstrakte kuns te skep en vind sy groot vryheid in intuïtiewe uitdrukking deur lae, merke en teksture. Haar werk word geïnspireer deur herinneringe aan ruwe en dunbevolkte landskappe van haar kinderdae.

Dieter Wüst doen ‘n installasie by Solo Studios
Dieter Wüst se kunsreis navigeer die ingewikkelde terrein van korporatiewe kultuur en die impak daarvan op geestesgesondheid. Nadat hy die vinnige en veeleisende wêreld van senior bestuur verlaat het, het Wüst ‘n reis van selfontdekking in die rustige Riebeekvallei begin.

Off Balance Sheet installation – Dieter Wüst (Foto: Linda Ravenhill)

Wüst se installasie vir Solo Studios, getiteld “Off Balance Sheet“, fokus op die druk en uitdagings van die korporatiewe wêreld. Die installasie spreek verskeie siektes en universele kwessies aan, insluitend die konformiteit wat deur korporatiewe strukture geëis word en die opofferinge wat dit vereis. Wüst is self jare gelede met Crohn se siekte gediagnoseer en gebruik komponente soos kolostomiesakke in sy kunswerk om die ervaring van lewe met kroniese siektes te simboliseer.

Dieter Wüst by van sy kunswerke.

Wüst se agtergrond as gekwalifiseerde rekenmeester het hom nie weerhou om ‘n graad in die kunste aan die Universiteit van die Witwatersrand te behaal nie. Hy het die korporatiewe wêreld in 2016 as gevolg van mediese redes verlaat. Hy vertel dat sy studies ‘n sterk fokus op konseptuele kuns gehad het. Sy installasie, “Off Balance Sheet”, weerspieël sy eie ervarings en die universele kwessies van konformiteit en die uitdagings daarvan.

Terwyl Solo Studios 2023 nader, verteenwoordig Lizette Visser en Dieter Wüst die kern van kunstenaarskap en deursettingsvermoë. Elkeen het hul eie storie om te deel en hul unieke kunsbenaderings om te oorwin. Besoekers sal ‘n blik kry op hul reise en perspektiewe op die wêreld.
Kaartjies vir Solo Studios is beskikbaar by www.solostudios.co.za


Leave a Reply

error: Content is protected !!